I microwaved my armpits

Japp,

Du läste rätt. Så länge jag kan minnas så har jag haft problem med hyperhidros, som kort och gott betyder överdrivna svettningar. Bära en fin silkesblus? Aldrig i livet! Tight t-shirt? Nope! Krama någon i ett linne? No way José!

Det är många gånger min hyperhidros har satt käppar i hjulet för mig och MiraDry kom som en räddare i nöden. Jag har sedan högstadiet regelbundet använt mig av botox som en lösning för mina svettningar. Dyrt och jobbigt att göra var 6e månad.

Dr. Pyra Haglund på Stureplanskliniken, som har gjort mina svett-behandlingar tidigare, så åt mig att nu måste jag göra MiraDry. Det lät lite läskigt till en början men, om man kan få bukt på ett problem för resten av livet så är det värt det!

MiraDry är en maskin som bränner bort svett- och odörkörtlarna med mikrovågor. Som plåster på såren, så bränner den även bort hårsäckarna under armhålorna.

Varför jag säger som plåtster på såren är för att jäklar vad svullen man blir efteråt. Själva behandlingen i sig är inga konstigheter, den var en walk in the park. Men efteråt, när lokalbedövningen lagt sig, så kom smärtan.

I 6-8 timmar hade jag riktigt ont. Alltså, riktigt, riktigt, riktigt ont.

Jag körde alvedon-race hela eftermiddagen och helt mirakulöst så sov jag faktiskt igenom hela natten.

Vaknade dagen efter med två tennisbollar under armarna, det var så svullet. Känslan av så svullna armhålor var nog läskigare än själva smärtan. Jag tog en alvedon på morgonen i förebyggande syfte och jag tror helt ärligt att jag inte hade behövt det egentligen.

Det stora problemet dagen efter var ju att jag inte kunde hålla armarna ner längs sidan av kroppen. Varje gång jag råkade glömma av detta, så kändes det som att jag hade två lårkakor under armhålorna. Sjukt najs, jag vet.

Varning för riktigt omysig bild

Dagen efter

Har du problem med hyperhidros? Hur går en MiraDry behandling till?

Först och främst, hitta en klinik och läkare som du litar på. Jag gick till Dr. Pyra Haglund på Stureplanskliniken då jag har varit där förut och gjort botox i armhålorna (också för att få hjälp med min hyperhidros).

Behandlingen:

Allt börjar med att du får en tatuering ritat i armhålan där mikro-pulserna kommer att placeras. Efter det är det dags för lokalbedövning. Det första sticket var lite omysigt men gjorde inte särskilt ont och efter det så känner du nästan ingenting. Johanna, som gjorde min behandling, försäkrade sig också om att bedövningen verkligen verkade.

Efter bedövningen så börjar själva behandlingen (man tar en armhåla i taget). Jag kände inte av mikro-pulserna alls! Jag var så nervös innan behandlingen att det skulle göra ont men det var faktiskt inga problem.

Behandlingen tar ca 1,5 timme allt som allt och när den är över så får du sitta med ispåsar under armarna ett tag. Efter det är det dags att åka hem.

TIPS: Gör MiraDry på en fredag eller dagen innan du kan vara ledig ett par dagar. Du kommer att vara svullen i ca 1 vecka. 

Jag var rätt kaxig och tyckte inte alls att det gjorde ont efteråt. Tills min lokalbedövning gick ur.

Holy cow vad ont det gjorde. Fick gå på alvedon för att hantera smärtan och det hjälpte som sagt lite grann.

Dagen efter var helt OK. Jag var svullen och öm men den där brinnande känslan hade gått över. Tog en alvedon på morgonen men tror faktiskt inte att jag hade behövt den.

Två dagar efter

Nu är det måndag och det har gått 4 dagar sedan min behandling och jag måste säga att det enda som stör mig nu är att jag inte får träna. Jag har inte ont (förutom om jag verkligen tar i eller lyfter något tungt). Känns som att efter denna veckan är slut så kommer jag att vara helt återställd.

Skulle jag göra om det? JAPP! Yes box, absolut!

Jag tror att det här är något utav det bästa jag gjort i mitt liv. Jag har inte svettats en droppe sen i onsdags (innan behandlingen) och jag behöver inte använda deodorant längre (odörkörtlarna är bortbrända också) PLUS att jag har inte rakat armhålorna sen i onsdag och inget hår har växt ut. Alltså en win-win-win situation!

Om någon utav er som läser här är intresserade utav MiraDry, eller om ni har fler frågor som jag inte tagit upp i inlägget, så kan ni skicka en kommentar och så svarar jag er.

Jag vill endast rekommendera Stureplanskliniken för MiraDry eftersom det var där jag gjorde min behandling.

Länkar info till dem HÄR!

Jag vet att överdrivna svettningar inte är det roligaste att prata om och man kanske inte skyltar med det, men jag hoppas ändå att jag kan ge någon mod att gå och få hjälp 🙂

Hoppas att ni alla får en underbar vecka! xx

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *